OM eist werkstraffen en jeugddetentie tegen zeer jonge woningovervallers uit Utrecht en Maarssen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Utrecht - Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie minderjarige jongens verschillende werkstraffen en jeugddetentie geëist voor een woningoverval in Utrecht. De jongens komen uit Maarsen en Utrecht en zijn dertien en veertien jaar oud.
Het drietal viel begin januari een huis binnen op de Burgemeester Norbruislaan in Utrecht. Zij droegen donkere kleding en bedreigden de bewoners, een ouder echtpaar, met een mes. Maar de 69-jarige man verzette zich waarop het drietal zonder enige buit snel weer de woning verliet. Politieagenten die direct op een 112-melding reageerden, konden al snel in de directe omgeving de eerste verdachte aanhouden. Een paar dagen later volgde de aanhouding van de twee andere minderjarige jongens.
Tegen twee van hen is 140 dagen jeugddetentie geëist en taakstraffen van 80 en 100 uur. Tegen de derde verdachte is 120 dagen jeugddetentie geëist en een taakstraf van 80 uur. Mochten de straffen worden opgelegd dan heeft het drietal hun jeugddetentie in voorarrest uitgezeten. Wel zullen zij de taakstraffen moeten uitvoeren.