Utrechter (24) maanden na plofkraak en klopjacht alsnog aangehouden

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor een plofkraak in Duitsland. Begin april vluchtten drie criminelen urenlang voor de politie na een mislukte kraak in Duitsland. De gehuurde auto, een razendsnelle Audi RS3, stopte uiteindelijk noodgedwongen langs de A27 tussen Hilversum en Utrecht omdat de benzine op was. Eén verdachte werd die nacht in de buurt van de verlaten auto opgepakt, een tweede verdachte is vandaag gearresteerd door de politie.
In de nacht van 1 op 2 april probeerden drie mannen een pinautomaat te laten ontploffen in Herzogenrath, vlak over de grens bij Kerkrade. Dat mislukte, waarna Duitse en Nederlandse politie een urenlange klopjacht hield met hulp van een helikopter. Bij de pinautomaat was al een explosief gevonden, in de auto trof de politie nog meer spullen die bij plofkraken van pas komen. De politie vermoedt dat de verdachten meer (pogingen tot) plofkraken hebben gedaan.
Twee van de verdachten zetten hun vluchtpoging te voet voort en waren zo de politie te snel af. Een van hen is na onderzoek van de politie en hulp van opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht nu alsnog aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Utrecht. Hij zit vast en wordt gehoord.