Scooterrijder rijdt mensen bewust aan en probeert ze geld af te troggelen, verdachte aangehouden

© Pixabay
Utrecht - Een man uit Utrecht heeft volgens de politie zeker vijf mensen bewust aangereden. Vervolgens deed hij zich voor als slachtoffer, intimideerde de mensen en probeerde hen geld afhandig te maken. Een man van 38 is aangehouden als verdachte, hij mag het onderzoek in vrijheid afwachten.
De scooterrijder reed rond op parkeerterreinen en zocht hier zijn slachtoffers op. Volgens de politie keek hij bewust uit naar kwetsbare mensen, zoals ouderen. Op het moment dat iemand bijvoorbeeld aan het inparkeren was pakte de verdachte zijn kans en reed tegen het voertuig aan. Dit in de hoop dat iemand even geen volledig zicht had en niet opmerkte dat de aanrijding bewust werd veroorzaakt. Vervolgens probeerde hij de mensen te dwingen om de schade direct in cash af te handelen. Volgens de politie ging hij hierbij intimiderend en opdringerig te werken, door mensen bijvoorbeeld te bestoken met vragen.
Eén slachtoffer pinde 250 euro. Omstanders zagen het gebeuren, vertrouwden het niet en belden de politie. De man is vervolgens aangehouden. Hij bleek nog zeker vier andere slachtoffers te hebben gemaakt. Twee mensen hebben aangifte gedaan. Er wordt onderzocht of er nog meer mensen slachtoffer van de man zijn geworden.