Sneijder ziet armoede bij DHSC: 'Ouders kunnen contributie niet betalen, mogelijk noodfonds voor heel Utrecht'

© ANP
Utrecht - Wesley Sneijder en zijn club DHSC in het Utrechtse Ondiep gaan leden helpen die het financieel zwaar hebben. De stijgende energiekosten en inflatie breken steeds meer mensen op. Daarom is er op 29 oktober een benefietavond.
Patrick Verkooijen is samen met Sneijder co-voorzitter van de Raad van Advies bij DHSC. De situatie is nijpend, ziet hij. "Ouders kunnen de contributie niet meer betalen en komen voor de keuze te staan om hun kind wel of niet op voetbal te laten. Ook zien we jonge leden die zonder ontbijt naar de club komen en hier vaker en langer komen douchen, waardoor onze rekeningen ook weer hoger worden. Daarom komen we in actie."
Het is de bedoeling dat het Utrechtse bedrijfsleven met financiële bijdragen komt tijdens de benefiet. Het wordt volgens DHSC-bestuurder Verkooijen geen sombere avond, maar een bijeenkomst met veel infotainment. "Wesley Sneijder zal optreden als host, Kees Jansma is de anchorman en ook FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft medewerking toegezegd."
Het is een soort noodfonds. In eerste instantie voor mijn wijk Ondiep, om het daarna uit te breiden naar heel Utrecht en misschien wel heel Nederland.
Wesley Sneijder
Sneijder vertelde deze week in het tv-programma Veronica Offside al over de problemen die hij ziet bij zijn club. “Het is een heel serieus iets. Het is de bedoeling om een soort noodfonds op te richten. In eerste instantie voor mijn wijk Ondiep, om het daarna uit te breiden naar heel Utrecht en misschien wel heel Nederland."
Kees Jansma, die naast Sneijder zat in de studio, vertelde dat hij de financiële problemen ook ziet bij zijn eigen club, Alphense Boys. “Alle verenigingen hebben dit probleem of krijgen ermee te maken. Ouders gaan bezuinigen op het sporten van hun kind en dat is nou net wat we niet willen. Sport is hartstikke belangrijk."
DHSC-bestuurder Verkooijen hoopt dat de benefietavond een groot succes wordt. "We gaan het zien en dan kunnen we kijken hoe we dit verder uit kunnen rollen. Wesley Sneijder is natuurlijk een geweldig boegbeeld hiervoor met een groot netwerk."