Podcast Stadhuisplein: 'Asielcrisis? Bouwen, bouwen, bouwen.'

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - In de politieke podcast Stadhuisplein praat het panel deze maand over het opmerkelijke besluit van de gemeente Utrecht om zes weken lang nauwelijks huizen aan mensen op de wachtlijst te geven. Die huizen gingen deze zomer naar statushouders.
Oud-VVD fractievoorzitter Dimitri Gilissen noemt dat een opmerkelijk besluit. Politiek verslaggever Tom Staal van GeenStijl kijkt een stuk verder. Hij denkt dat niemand een oplossing heeft voor de asielcrisis, en dat de enige echte oplossing is: bouwen, bouwen, bouwen. Verder praat het panel over de timing van het besluit, precies bij het begin van het zomerreces. Wat Tom Staal daarvan vindt, hoor je in de podcast die je hier kan beluisteren.
Een volgend onderwerp waar het panel zich over buigt is de vertrutting van de stad. De afgelopen tijd laat Utrecht zich weer zien als een groot dorp, vindt het panel, waarin de tolerantie op de tocht staat. Posters van GenderTwijfel worden vernield. Mensen klagen over een feestje bij de Haarrijnseplas. Gilissen: "Er zijn te veel lange tenen in de stad. We worden steeds intoleranter."
En tot slot praat het panel over de trip van burgemeester Sharon Dijksma naar Californië. Een belachelijke snoepreis, of een nuttig economisch instrument? Wat de politieke volgers ervan vinden hoor je in de podcast Stadhuisplein.