Dode Utrechter (22) in binnenstad was in bar op Janskerkhof, zijn fiets is nog spoorloos

© Menno Bausch
Utrecht - De dode man die gisterochtend vroeg werd gevonden op het Pieterskerkhof in de Utrechtse binnenstad is een 22-jarige inwoner van de stad. De doodsoorzaak is nog niet bekend, wel is meer duidelijk over wat hij in de uren voor zijn overlijden deed.
Het slachtoffer is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.30 uur op zijn fiets vertrokken vanaf de Jans Bar op het Janskerkhof. Twee uur later werd hij op straat gevonden op het Pieterskerkhof. Reanimatie mocht niet baten. De man reed op een donkerkleurige oude herenfiets of opoefiets zonder kettingkast. Deze fiets is nog niet gevonden.
De Utrechter droeg een zwarte korte broek, witte schoenen en een lichtkleurige hoodie. Die zat om zijn middel op het moment dat hij vertrok vanaf het Janskerkhof. Later heeft hij hem aangetrokken.
De recherche houdt alle scenario's nog open bij het onderzoek naar de doodsoorzaak en wil graag weten wie het slachtoffer tussen 03.30 uur en 05.30 uur heeft zien lopen of fietsen in de binnenstad. Ook wil de politie weten waar de fiets is gebleven en wordt nog gezocht naar mensen die camera's hebben in de omgeving van het Janskerkhof en Pieterskerkhof.