Stedin leidt statushouders op in eigen bedrijfsschool: 'Nieuwe kans voor hen, nieuwe werknemer voor ons'

Utrecht - Het is een win-win-situatie, denken ze bij Stedin. De netbeheerder leidt sinds kort zelf statushouders op voor een baan als technicus. Het bedrijf doet zo wat aan het personeelstekort, de statushouders krijgen een vliegende start op de Nederlandse arbeidsmarkt.
"Bij Stedin geloven we heel erg in gelijke kansen voor iedereen", zegt Hannelies Boelhouwer van Stedin. "Daarom vinden we het heel mooi om de groep nieuwkomers te verwelkomen. We zijn op zoek naar veel handen, slimme handen. Daarom zijn we blij dat deze groep bij ons wil starten."
Want net als in veel andere sectoren zorgt het tekort aan personeel voor hoofdbrekens bij Stedin. Dat bedrijf besloot daarom het heft in eigen handen te nemen en zelf personeel op te leiden. De afgelopen maanden gebeurde dat al, en sinds kort kunnen ook statushouders zich melden voor een stoomcursus. "Het is voor mensen een nieuwe kans en voor ons een nieuwe werknemer erbij", zegt Boelhouwer.

'Goede kans voor mij'

Eén van die mensen die de opleiding volgt, is Saif Alhaddi. Hij komt uit Jemen en is al twee jaar bezig om een goede kans te vinden. "Ik vind het een goede opleiding en het is een goede kans voor mij. Het zorgt ervoor dat ik een goede baan kan krijgen in Nederland."
Hij ziet een toekomst bij het bedrijf helemaal voor zich. "Ik ken een man en die werkt hier 41 jaar. Niemand blijft hier zo lang als het geen goed bedrijf en goede baan is. Ik zie voor me dat ik hier heel lang blijf."

Gecombineerd met Nederlandse les

Saif is één van de acht statushouders die wordt opgeleid. "Ze zijn hier nu ruim een maand en je ziet dat ze al behoorlijk wat praktische vaardigheden hebben ontwikkeld", zegt docent Joost Slot. De statushouders volgen een voortraject en daarna stromen ze in bij de reguliere opleiding. Naast dat ze leren in de praktijk, krijgen ze ook veel theorie gecombineerd met Nederlandse lessen.
Joost Slot: "Hier zit ook een ontwikkeling in. Het is natuurlijk heel vaktechnisch, want het zijn geen woorden die iedereen zomaar gebruikt. Voor hen is dat extra moeilijk, maar dat proberen we ze op een goede manier te leren. We zien al echt veel vooruitgang in de woordenschat."
Stedin concludeert na een paar maanden dat het zelf opleiden van personeel succesvol is. Inmiddels wordt de derde groep geschoold, zegt manager Hannelies Boelhouwer. "Uit de vorige trajecten zien we dat 90 procent nog steeds bij ons werkzaam is."