UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Maarssense neef en advocaat van Ridouan T. voorgeleid aan rechter-commissaris

1/2
UTRECHT - De 38-jarige advocaat uit Maarssen die afgelopen vrijdag is aangehouden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, een neef van Ridouan T., wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Die bepaalt of Youssef T. voorlopig vast blijft zitten.

Volgens het Openbaar Ministerie is de advocaat maandenlang de boodschapper geweest tussen de gedetineerde T. en de buitenwereld. Het OM verdenkt hem ervan dat hij tot de veronderstelde misdaadbende van T. behoort.

 Ridouan T. vlak na zijn arrestatie in Dubai, december 2019. Ridouan T. vlak na zijn arrestatie in Dubai, december 2019. | Foto: Nieuwsuur


Bezoek EBI


De neef heeft T. tientallen keren in de EBI bezocht en heeft talloze keren met hem gebeld. T. zou door die contacten zijn criminele activiteiten hebben kunnen voortzetten. Hij zou volgens justitie bezig zijn geweest met het beramen van uitbraakplannen. Het onderzoek naar zijn contacten buiten de gevangenismuren kwam in februari op gang. In de zomer kwam Youssef T. als potentiŽle boodschapper in beeld.

Ridouan T. zit sinds december 2019 vast in de EBI, de best beveiligde gevangenis van Nederland. Hij is hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, dat draait om een reeks onderwereldmoorden. Het proces gaat gepaard met vele incidenten. De moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries hebben er een ongekende lading aan gegeven.

Lees ook: Ridouan T. wil afsplitsing van Marengo en zijn eigen proces

Na de arrestatie van de neef vrijdag is zijn kantoor in Utrecht en woning in Maarssen doorzocht. Daarbij zijn notitieboekjes, aantekeningen en digitale gegevensdragers in beslag genomen. Ook de cel van T. in de EBI is doorzocht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -