UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Coronasteunfonds zieke zorgverleners heeft nog miljoenen in kas

1/2
UTRECHT - Het steunfonds dat vorig jaar werd opgericht om ernstig zieke zorgverleners met corona financieel bij te staan, heeft nog miljoenen euros in kas. Tientallen zorgverleners en nabestaanden van overleden zorgpersoneel komen nog in aanmerking voor geld, maar zij hebben zich nog niet gemeld, meldt de Volkskrant.

Toen chirurgen Marijn Houwert en Sander Muijs vorig jaar april de stichting Zorg na Werk in Coronazorg (Zwic) opzetten, gingen ze er op basis van buitenlandse cijfers van uit dat er in Nederland honderd zorgverleners aan Covid-19 zouden overlijden en er vierhonderd op de ic zouden belanden. De twee artsen van het UMC Utrecht wilden hun zwaarst getroffen collegas en hun nabestaanden steunen met een flink geldbedrag om te voorkomen dat zij in financiŽle problemen zouden komen. Eerder vertelden ze RTV Utrecht over hun plan.

Noodfonds voor zorgpersoneel


In korte tijd kwam 4,4 miljoen euro aan donaties binnen, het ministerie van Volksgezondheid zegde toe het bedrag te verdubbelen tot een maximum van 10 miljoen euro.


Minder groot


Anderhalf jaar na aanvang van de pandemie blijkt het aantal getroffen zorgverleners minder groot dan werd gevreesd. De laatste cijfers van het RIVM wijzen uit dat er tot nu toe 32 medewerkers in de zorg aan covid zijn overleden en dat er 1.039 in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Nu de doelgroep kleiner blijkt dan was becijferd heeft het fonds volgens de Volkskrant 5 miljoen euro teruggegeven aan het ministerie van Volksgezondheid. Het resterende bedrag wil het fonds ook graag uitbetalen en daarom wordt de komende tijd alles op alles gezet om de medewerkers te bereiken die ervoor in aanmerking komen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -