UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder moet oplossing zoeken voor Sportpark Overvecht Noord: 'Het is een behoorlijke bende'

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad zet wethouder Maarten van Ooijen aan het werk. De wethouder heeft aan te veel verenigingen ruimte beloofd op Sportpark Overvecht Noord maar dat past niet op het terrein. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemt in met een motie waarin de wethouder wordt opgedragen op zoek te gaan naar creatieve oplossingen die voor alle partijen passend zijn.

FC Utrecht knapt trainingscomplex Zoudenbalch op en werd verwezen naar Sportpark Overvecht Noord als tijdelijke trainingslocatie. Rashondenvereniging URV moest verhuizen en zou ook een plek krijgen op het Sportpark. Het probleem is dat voetbalvereniging EDO en een inline-skateclub ook gebruik maken van de sportlocatie waardoor er nu een gebrek is aan ruimte. De wethouder heeft toegegeven dat het handelen van de gemeente geen schoonheidsprijs verdient. Raadsleden zijn het hier op z'n zachtst gezegd mee eens. Het CDA zegt "teleurgesteld te zijn in de manier waarop de gemeente met de betrokken sportverenigingen is omgegaan" waar verschillende partijen het mee eens zijn. De SP noemt de situatie "een behoorlijke bende".


Creatieve oplossingen


Het onderwerp speelt al ruim een jaar en de gemeenteraad wil nu een snelle oplossing die voor alle partijen werkbaar is. "Het is een klap in het gezicht van de betrokken partijen, er is behoefte aan rust en duidelijkheid", zegt Bert van Steeg van het CDA. De wethouder zegt dat hij zich hiervoor zal inzetten maar maakt nog een kanttekening. "De wensen en ideeŽn van de verenigingen zijn een uitgangspunt voor mij. Maar we moeten durven erkennen dat de wensen van de verenigingen contrair zijn op elkaar. Als je alle wensen en ideeŽn bij elkaar legt, dan heb je geen plan want die wensen conflicteren met elkaar."

Raadsleden suggereren dat Van Ooijen ook naar alternatieve locaties kijkt en zich niet alleen richt op de puzzel op het sportpark. De wethouder staat voor alle ideeŽn open maar geeft aan dat hij een andere locatie niet zeer kansrijk acht. "We gaan bekijken of het mogelijk is maar in alle eerlijkheid, de kans op succes is niet groot. Maar niet geschoten is altijd mis." Hij geeft aan dat de gemeente opdraait voor geleden financiŽle schade van de verenigingen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -