Groot feest in Bunschoten en Amersfoort na EK-winst, RTV Utrecht kiest mooist versierde straat

UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De derde EK-overwinning van het Nederlands elftal is een feit. Oranje, met Abcoudenaar De Ligt in de basis en Timber uit Utrecht als invaller, won de poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië met 3-0 door treffers van Depay en Wijnaldum (2x). Wie zondag de tegenstander wordt van Nederland is nog even afwachten.
Intussen blijft de EK-koorts oplopen. In Bunschoten-Spakenburg ontstond een feest op de rotonde Blauwe Reiger- Westsingel.
Oranje boven in Bunschoten...
Oranje boven in Bunschoten... © Caspar Huurdeman
Er werd vuurwerk afgestoken en flink gedronken. Rond 21.45 uur waren er zo'n achthonderd feestgangers op de been.

Sinds '88

Daar waar de 'Rooien' van IJsselmeervogels en de 'Blauwen' van Spakenburg het hele jaar tegenover elkaar staan, verenigen zij zich na een gewonnen wedstrijd van Oranje. Sinds 1988 gebeurt dat op deze rotonde in Bunschoten.
Burgemeester Melis van de Groep liet er wel uit voorzorg camera's plaatsen om eventuele vernielingen in beeld te krijgen.
Hup Holland hup...
Hup Holland hup... © Caspar Huurdeman

Amersfoort

Ook in Amersfoort werd een feestje gevierd. Oranjefans kwamen samen bij rotonde De Stier. Met auto's, fietsen en scooters reden ze rondjes. Er werd vuurwerk afgestoken en er waren rookbommen. Op afstand hield de politie een oogje in het zeil.
Feest in Amersfoort.
Feest in Amersfoort. © AS Media

Mooiste straat

Steeds meer buurten kleuren oranje door de overwinningen van Nederland. RTV Utrecht ging de afgelopen tijd op zoek naar de mooist versierde straat. Vandaag werd de winnaar bekend: na loting kozen we de Nicaraguadreef in Overvecht.
Bewoner Wesley is daar de grote kracht achter de versieringen. Bijna helemaal alleen hing hij 170 vlaggenlijnen op en mobiliseerde hij de hele straat om samen voetbal te kijken. Ook vanavond deed hij dat; dit keer met tompoucen én RTV Utrecht-petjes.
Feest op rotonde in Bunschoten na EK-zege