UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Herder Harmen vangt eigenzinnig schaap op tropische dag: 60 kilo en een dikke laag wol in je nek

EEMBRUGGE - Een schaap in je nek bij 30 graden: lekker koel is anders. Maar herder Harmen draait er zijn hand niet voor om. Hij moest gewoon snel handelen vandaag in Eembrugge, want een van de 350 schapen die hij met zijn baas Gert begeleidde, kreeg de kolder in de kop en ging ervandoor. En n schaap vangen is heel wat anders dan een hele kudde.

 60 kilo en een dikke laag wol in je nek... 60 kilo en een dikke laag wol in je nek... | Foto: Caspar Huurdeman

Het doel was vandaag om 350 schapen over de Eem te krijgen. In opdracht van waterschap Vallei en Veluwe gaan de wollige herkauwers de dijken langs de rivier begrazen. De schapen moesten de ophaalbrug over, maar daar ging het mis. En schaap wist te ontsnappen richting de drukke Bisschopsweg N414.

 De kudde. De kudde. | Foto: Caspar Huurdeman

"De hond dreef hem zelfs nog wat verder weg, dus Harmen ging er achteraan", vertelt Gert. Het vangen van het eigengereide dier was nog een hele toer. ''Ze wegen ongeveer 60 kilo en hij moest hem eerst op een vangrail zetten om hem op te kunnen te tillen."

Eenmaal in de nek van Harmen was het schaap zo mak als een lammetje. De herder moest nog wel een wandeling van honderden meters afleggen om de avonturier terug bij de kudde te krijgen. "Een warme klus op deze zomerdag."

 Pfff, warm hoor... Pfff, warm hoor... | Foto: Caspar Huurdeman


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -