UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren UniC hoeven kwijtgeraakt examen niet over te doen: 'Heel blij en gelukkig met dit bericht'

UTRECHT - De leerlingen van wie examens zijn zoekgeraakt bij PostNL, hoeven niet opnieuw hun eindtoets te maken. Dat zegt het ministerie van Onderwijs. Onder meer veertig examens Engels van het UniC in Utrecht zijn kwijt.

De toetsen zijn al nagekeken door een eerste corrector en waren onderweg naar een tweede. Minister Slob heeft nu bepaald dat voor alle leerlingen die eerste nakijkronde telt.

Docent Mark Langerwerf van UniC zegt dat alle leraren en leerlingen enorm opgelucht zijn over het nieuws. "Ik had net de rector aan de lijn, die was heel blij. En de betreffende docent zat natuurlijk ook heel erg in de rats, hij is ook heel gelukkig met dit bericht."

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar vanwege het coronavirus. Ik wil niet dat leerlingen na zo'n zwaar jaar de dupe worden van iets waar zij niets aan kunnen doen."
Minister Slob van Onderwijs

Morgen krijgen alle leerlingen van UniC dus te horen of ze zijn geslaagd of niet. Eerder vandaag leek het er nog op dat ze het examen mogelijk opnieuw moesten maken. "Het was nogal een rollercoaster", zegt Langerwerf. "We hadden vanmiddag leerlingen en ouders nog verteld dat het examen mogelijk opnieuw moest. Daarna is op het ministerie van alles gebeurd."

Dat leidde ertoe dat minister Slob besloot een uitzondering te maken. "Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar vanwege het coronavirus", zegt Slob. "Ik wil niet dat leerlingen na zo'n zwaar jaar de dupe worden van iets waar zij niets aan kunnen doen. Daarom maak ik een eenmalige uitzondering en hoeven leerlingen de examens niet opnieuw te maken."

In totaal is van ongeveer 150 leerlingen in Nederland het examen kwijtgeraakt. Het gaat om in totaal drie scholen, waarvan één het Utrechtse UniC is.

Als leerlingen het examen toch opnieuw willen doen, dan kost dit hen geen herkansing.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -