UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Woningen en horeca in voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht

UTRECHT - De voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht is verkocht aan vastgoedontwikkelaar AM. Het markante complex moet straks onder meer woningen en horeca gaan tellen, waaronder ook een hotel.

Het terrein was in handen van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat wilde er graag vanaf nadat de penitentiaire inrichting sloot. Samen met de gemeente Utrecht werd vervolgens naar een geschikte koper gezocht.

Verschillende ontwikkelaars deelden hun plannen voor herontwikkeling. Uiteindelijk bleek AM de beste plannen en ook het beste bod te hebben. Marien Kleinjan, directeur ontwikkeling AM Midden, is blij met de gunning.

"Het monumentale complex met al zijn herinneringen wordt zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten, maar krijgt ook nieuw leven ingeblazen en versterkt het landschap eromheen", zegt hij.

Een van de voorwaarden voor de gunning is dat de kenmerkende cellenstructuur, de galerijen en de vleugels van het complex herkenbaar moeten blijven. AM zegt ook toe sociale huurwoningen en woningen in het middensegment te gaan bouwen.

Verder voorziet het plan ook in een openbare wandelroute over het terrein en een brug over de singel.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -