UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Stichting Asha wint Utrechtse Diversiteitsprijs

UTRECHT - De Surinaams Hindoestaanse vrijwilligersorganisatie Stichting Asha heeft de Utrechtse Diversiteitsprijs 2021 gewonnen. De prijs wordt elk jaar door de gemeente uitgereikt.

Volgens de jury verdient Stichting Asha de prijs onder meer omdat de organisatie verschillende groepen Utrechters met elkaar verbindt. Ook draagt de stichting bij aan emancipatie van de eigen doelgroep.

Stichting Asha probeert met verschillende projecten stagediscriminatie te voorkomen en kansenongelijkheid in het onderwijs te verminderen. Er wordt voorlichting gegeven over discriminatie en studenten die geen stagplek kunnen vinden, worden geholpen.

Omdat het Bevrijdingsfestival dit jaar is afgelast, hoorden de winnaars in een telefoongesprek van wethouder Linda Voortman dat zij de Diversiteitsprijs hadden gewonnen. "De Diversiteitsprijs is een kroon op het werk van Stichting Asha die zich al 40 jaar inzet voor de integratie in Utrecht", zegt de wethouder.

De Utrechtse Diversiteitsprijs is ingesteld in 1995, toen nog onder de naam Tolerantieprijs. De prijs is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in Utrecht bevorderen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -