Fors minder nieuwe coronabesmettingen gemeld in provincie door storing in testuitslagensysteem

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In het afgelopen etmaal zijn er in de provincie Utrecht 416 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat zijn er 167 minder dan gisteren toen er 583 nieuwe coronagevallen werden geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Verder zijn er zeven nieuwe coronapatiënten opgenomen in Utrechtse ziekenhuizen; twee personen zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Gisteren kwamen er maar twee nieuwe ziekenhuisopnames bij en overleden er ook twee personen aan de gevolgen van Covid-19. De meeste nieuwe besmettingen komen uit de stad Utrecht: 154. In andere gemeenten ligt het aantal nieuwe coronagevallen beduidend lager.
De cijfers van vandaag zijn niet representatief voor de daadwerkelijke ontwikkeling: door een storing in het testuitslagensysteem zijn er namelijk minder meldingen doorgekomen. "Hierdoor valt het cijfer vandaag lager uit dan verwacht. Komende dagen vallen de cijfers hoger uit", aldus het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnamen daalt

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen vandaag 2638 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 68 minder dan gisteren, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum PatiÙnten Spreiding (LCPS). Na
zes achtereenvolgende dagen van stijging is voor het eerst weer een daling van het aantal opgenomen coronapatiënten te zien.
Het aantal Covid-patiënten op de intensive care is met vier gestegen naar 811. Dat schommelt nu twee weken tussen de 800 en 850. Het aantal Covid-patiënten op de verpleegafdeling daalde afgelopen etmaal met 72 patiënten naar 1827. Maar de instroom blijft hoog: afgelopen 24 uur zijn 320 nieuwe coronapatiënten opgenomen op een verpleegafdeling of intensive care.