UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Last onder dwangsom voor 't Oude Pierement na omstreden personeelsfeestje

UTRECHT - Café 't Oude Pierement in Utrecht krijgt een zogenoemde last onder dwangsom van 5.000 euro vanwege een personeelsfeest dat werd gevierd na een Fieldlab-experiment. Ook is de kans groot dat het café daarnaast nog een boete van maximaal 4.000 euro moet betalen.

Dat bevestigt de gemeente Utrecht naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Personeel van de cafés Hofman, VinVin, Ubica en 't Oude Pierement waren in de nacht van 17 op 18 april bij elkaar gekomen nadat hun cafés die dag open waren voor een Fieldlab-experiment. De cafés sloten die dag om 21.45 uur hun deuren, waarna het personeel van de genoemde cafés nog bij elkaar kwam in 't Oude Pierement.

De politie greep rond 02.15 uur in na een melding van geluidsoverlast. Daar bleek uiteindelijk geen sprake van, maar er waren wel veertig mensen aanwezig in het café. De aanwezigen vluchtten een bovengelegen woning in.

De last onder dwangsom kan worden gezien als een laatste waarschuwing. Het café hoeft het bedrag alleen te betalen als er opnieuw een overtreding wordt begaan. Dat ligt anders bij de boete. Het Openbaar Ministerie zal bepalen of het café de coronaregels heeft overtreden en welk bedrag er dan moet worden betaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -