UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

De markt mag weer volledig open: 'We hebben onze horlogeman zó gemist'

1/1
VIANEN/UTRECHT - Van sokken en wenskaarten tot telefoonhoesjes en riemen. Sinds vandaag is het allemaal weer te krijgen op weekmarkten. Een opluchting voor marktkooplui die al sinds 15 december thuiszaten. "Ik heb nog nooit met zo'n smile die kraam opgebouwd, schat ik zo."

Het geluk druipt van zijn gezicht af, denkt hij zelf. Chris van Dorp, eigenaar van een horlogekraam, staat vol enthousiasme op de Voorstraat in Vianen. En: hij begroet de ene na de andere klant. "Nog een gelukkig nieuwjaar, hè?", grapt hij.

Want zo lang heeft hij zijn klanten al niet meer gezien. En dat was nagelbijten, geeft hij toe. "Het duurt steeds langer en langer. Natuurlijk snappen we dat het coronavirus een serieuze zaak is, maar we hoorden al snel geluiden dat het aantal besmettingen in de buitenlucht meeviel. Dus dan voelt het toch een beetje krom dat wij met onze non-foodkraampjes thuis moesten blijven, en onze collega's van de food-afdeling niet."

Deze versoepeling kwam als geroepen, zeggen opgeluchte marktkooplui in Vianen.


Bezoekers Nelly en Hans van der Horst zwaaien hun arm uit de kom als ze 'hun horlogeman' weer zien. "O, we hebben hem zó gemist", zegt Nelly. "Iedere keer gingen we weer kijken of hij er weer zou staan, hoewel we uiteraard wisten dat het vanwege de maatregelen nog niet mocht. Maar hij hoort gewoon bij deze markt. Eindelijk is het weer compleet."


'Duimen'


Nu de markt weer op alle vlakken is geopend, wordt 'shoppen' in de buitenlucht extra gestimuleerd, denkt een andere bezoeker. "Als je in dezelfde straat alle winkels naast elkaar hebt staan, en dan ook nog in de buitenlucht... Nou, daar ga ik liever heen dan in zo'n benauwd winkelcentrum."

 'Tassenman' Paolo Podda steekt uit blijdschap zijn handen in de lucht. 'Tassenman' Paolo Podda steekt uit blijdschap zijn handen in de lucht. | Foto: RTV Utrecht / Roos van Bijnen

Naast al die blijdschap zijn sommige marktkooplui tóch een beetje bang dat hun terugkomst van korte duur is. "Ik hoor van alles over code zwart en hogere besmettingscijfers", zegt Paolo Podda vanuit zijn tassenkraam. "Dan is het duimen dat wij hier echt mogen blijven staan, denk ik. Dus ik geniet er nu maar even van. Heerlijk om al die mensen weer te mogen zien!"


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -