UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Geboren in 1955 of eerder? Je kunt deze week nog terecht voor je coronaprik

PROVINCIE UTRECHT - De GGD regio Utrecht roept mensen die in of voor 1955 zijn geboren op om zich te melden voor een coronavaccinatie. Wie snel een afspraak maakt kan deze week nog terecht voor een inenting met het Pfizer-vaccin.

Dat zei manager COVID-vaccinaties Maaike Schaap vandaag op Radio M Utrecht. Aan presentator Jeroen Latijnhouwers van Utrecht Komt Thuis vertelde ze dat de priklocaties in de provincie Utrecht dagelijks nog wel een paar honderd mensen meer aankunnen.


'Bel gewoon'


Waarom er nog zoveel plekken beschikbaar zijn weet Schaap niet, zei ze. "Het zou kunnen dat mensen nog wachten tot ze een uitnodiging krijgen. Maar we maken nu in de media leeftijdsgroepen bekend die zelf een afspraak kunnen maken. Bel gewoon, als je de juiste leeftijd hebt mag je komen."

Volgens Schaap verloopt de vaccinatiecampagne in Midden-Nederland voorspoedig. Vandaag opende de achtste priklocatie de deuren in Zeist en vanaf volgende week kunnen mensen ook terecht in Nieuwegein. "Aanstaande woensdag is er nog plek in Breukelen", tipte ze. "Vanaf zaterdag is er ook al plek in de Jaarbeurs Utrecht en na het weekend in onder meer Houten, Woerden, Driebergen en Nieuwegein."


Voorraad


Wanneer de GGD minder mensen ontvangt dan de medewerkers kunnen injecteren loopt de voorraad overigens geen gevaar. "De vaccins belanden zeker niet in de prullenbak", aldus Schaap. "Het RIVM dat landelijk distribueert kijkt goed naar hoe het overal loopt. We hebben nooit voorraad die over de datum gaat hoor."

Wie in 1955 of eerder is geboren kan op eigen initiatief een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat gaat via een 0800-nummer in de uitnodiging, maar voor die brief is ontvangen kan het ook al via de website van de Rijksoverheid en via het callcenter van de GGDrU, telefoonnummer 030-6305400. "We hopen dat het allemaal goed volstroomt", zegt Schaap, "want onze collega's staan er klaar voor."
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/60872c0911c66]


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -