UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Politie bezorgd over Koningsdagfeestjes, GGD heeft prikplekken over en kwetsbare jongeren gevaccineerd

PROVINCIE UTRECHT - De discussie over publiek bij voetbalwedstrijden is in volle gang, de politie is bezorgd over feestjes op Koningsdag en de GGD heeft prikplekken over: in Corona Vandaag zet RTV Utrecht al het nieuws over corona voor jou op een rijtje.


Zorgen bij politie over Koningsdag (en -avond)


Zorgen bij de politie over Koningsdag (en -avond): op internet worden er namelijk illegale feestjes in parken en op dakterrassen aangekondigd ondanks de oproep om dat niet te doen.

Volgens de Nederlandse Politiebond in Utrecht heeft de politie voorbereidingen getroffen en is er extra personeel opgeroepen. "Men is ondanks allerlei oproepen om sober te blijven van plan om erop uit te trekken, dus de politie heeft zich weer volop voorbereid en heeft opgeschaald."

Volgens de politie-organisatie worden zoveel mogelijk agenten en boa's ingezet. Of die kunnen ingrijpen is de vraag: tegen een feest achter de voordeur is meestal weinig te doen. Als een feestje leidt tot overlast voor de buren, kan de politie optreden. Maar een woning binnengaan, mag alleen na goedkeuring van een hulpofficier van justitie, bijvoorbeeld bij herhaaldelijke overlast.


Fans bij voetbal: deze week meer duidelijk


Mogen fans van FC Utrecht de laatste paar wedstrijden van hun club in het stadion bijwonen? Die vraag hoopt de KNVB later in de week te kunnen beantwoorden.

De voetbalbond in Zeist heeft de overheid gevraagd om de pilotfase voor voetbalwedstrijden met publiek te verlengen tot het einde van het seizoen. De demissionair minister van sport wil voor ze daarover een knoop doorhakt eerst overlegd hebben met de KNVB en burgemeesters.

Lees ook: Mogelijk publiek welkom bij FC Utrecht - Willem II

In de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wordt nog tot half mei gespeeld. Daarna zijn er play-offs om te bepalen welke clubs Europees voetbal mogen spelen en welke degraderen en promotie maken. FC Utrecht speelt aanstaande zaterdag nog thuis tegen Willem II. Daarna volgen twee uitwedstrijden tegen Heerenveen en Sparta. Op 16 mei wordt het seizoen in eigen stadion afgesloten met een wedstrijd tegen PSV.


GGD regio Utrecht heeft prikplekken over


Geboren in (of voor) 1955 en op zoek naar een vaccinatie? Dan loont het om even contact op te nemen met de GGD regio Utrecht. Die meldde vanmiddag nog vaccinatieplekken vrij te hebben.

"Er zijn de komende dagen nog een aantal plekken vrij op de vaccinatielocaties van GGD regio Utrecht. Bent u geboren in 1955 of eerder? Bel dan met het 0800-nummer in uw uitnodigingsbrief of 030 - 630 54 00", zette de organisatie 's middags op twitter.

En bellen heeft écht zin, aldus de GGD: mensen kunnen deze week al ingepland worden.


RIVM: 399 nieuwe besmettingen in Utrecht, landelijk 6257


Het RIVM in Bilthoven meldt vandaag 399 nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht. Dat zijn er 114 minder dan in de dagrapporten van gisteren. Acht mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/6086c2012fa10]
De provincie Utrecht volgt het landelijke beeld, waarin het aantal nieuwe gevallen opnieuw is gedaald. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn bij het RIVM 6257 nieuwe coronagevallen geregistreerd, fors minder vergeleken met de afgelopen dagen. Zondag ging het nog om 8054 nieuwe gevallen, zaterdag om 8091, vrijdag om 9258 en donderdag zelfs om 9599 positieve tests.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in de afgelopen zeven dagen 56.581 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 8083 nieuwe besmettingen per dag.


Schep verbaasd over afgelasting veldkorfbalseizoen


Dalto-coach Barry Schep is verbaasd over het schrappen van de veldkorfbalcomptitie. De korfbalbond liet afgelopen week weten dat die competitie, vanwege de doorlopende coronamaatregelen, niet hervat kan worden. Dat betekent dat voor de Driebergse topkorfbalclub het seizoen er nu opzit.

Schep is vooral verbaasd dat de veldcompetitie is afgelast en dat zaalcompetitie mocht doorgaan. "Vertel mij het maar. Ik vind sowieso dat heel de wereld buiten moet gaan sporten, ik denk dat dat het beste medicijn is. Als je je aan de regels houdt, is er weinig kans op besmetting."


Studenten mogen weer naar school (en zijn daarmee in hun nopjes)


Vrolijke studenten vanochtend op de universiteiten en hogescholen: zij mogen weer één dag per week naar school. En daar zijn ze blij mee.

De Utrechtse student Koen van den Helder vertelde vanochtend op Radio M Utrecht waarom: "Alle colleges waren de afgelopen tijd online, dus ik ben best wel blij dat die ene dag er komt. Vooral voor nieuwe studenten, want voor hen is het nu heel moeilijk om vrienden te maken. Eén dag is niet veel, maar het kan genoeg zijn om vriendschappen te sluiten. Online stap je natuurlijk niet zomaar op iemand af."

RTV Utrecht sprak vandaag met studenten op de radio en op televisie. Meer weten? Lees het artikel.


Coronaprikken van jongere met medische problemen begint


Voor een deel van de jongeren uit medische risicogroepen ligt vanaf vandaag een vaccin van Pfizer klaar.

Het gaat om mensen die geboren zijn in 2003, 2004 en 2005 met een aangetast immuunsysteem. Ook jongeren die in deze jaren geboren zijn met een neurologische aandoening waardoor de ademhaling niet goed is, het syndroom van Down of ernstige obesitas komen in aanmerking.

Mobiele vaccinatieteams bezoeken de tieners die in een instelling wonen. Thuiswonende jongeren krijgen een uitnodiging van de huisarts en worden geprikt op een locatie van de GGD. Begin deze maand adviseerde de Gezondheidsraad om deze groep met voorrang van een vaccin te voorzien.


Weer coronaproof staking in Bunschoten, Amersfoort en Baarn


Opnieuw wordt er gestaakt in de metaal- en elektro-sector. Onder meer bij Voestalpine-Polynorm en Flamco in Bunschoten leggen de werknemers 24 uur het werk neer. Ook medewerkers van bedrijven uit Amersfoort, Baarn en Nijkerk doen mee om te staken voor een betere CAO. Volgens vakbonden FNV en CNV hebben de werkgevers nog altijd geen goed bod gedaan.

Lees ook: Medewerkers metaalbedrijf staken 'coronaproof' in IJsselstein voor betere cao

Volgens de bonden gaat alles geheel volgens de coronaregels. Een eerdere staking bij metaalbedrijf SAB-profiel in IJsselstein toonde al hoe dat eruitziet: stakende werknemers kwamen daar langs om hun stakingsformulier op 1,5 meter afstand in te leveren en vervolgens huiswaarts te keren.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -