UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Minder nieuwe coronabesmettingen, maar meer patiënten op de ic

PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen dag zijn er 517 nieuwe coronabesmettingen gemeld in onze provincie, 53 minder dan gisteren. Ook toen daalde het cijfer al, terwijl het aantal besmettingen in de dagen daarvoor juist steeg.

Dat kan te maken hebben met het weekend, dan zijn de cijfers altijd wat lager omdat minder mensen zich laten testen. Gisteren waren het er 570, een dag eerder 751 en daarvoor 699. Er zijn verder zes nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en ťťn Utrechter is overleden door het coronavirus.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/60856eb10d0ae]
Landelijk bleef het aantal nieuwe coronagevallen ongeveer gelijk, met 8079. Dat zijn er 21 minder vergeleken met de voorgaande dag. Het aantal nieuwe besmettingen ligt wel onder het weekgemiddelde. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in de afgelopen zeven dagen 57.529 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 8218 nieuwe besmettingen per dag.


Intensive care


Het aantal coronapatiŽnten op de Nederlandse intensive cares is zondag gestegen met 25, de grootste toename sinds 7 april. In totaal liggen nu 841 mensen met corona op de ic's, meldt het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding ( LCPS).

Het aantal coronapatiŽnten op de ic's laat de afgelopen dagen flinke schommelingen zien. Zaterdag nam het aantal nog af met 21, de grootste daling sinds half maart. Ook vrijdag nam het aantal af, terwijl donderdag nog de grootste stijging sinds 8 april werd gemeld.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiŽnten vandaag af met zeven, tot 1691. In totaal liggen nu 2532 mensen met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen, achttien meer dan een dag eerder.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -