UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

OV-bedrijf Qbuzz lijdt miljoenenverlies door corona

PROVINCIE UTRECHT - OV-bedrijf Qbuzz heeft 8,3 miljoen miljoen euro verlies geleden in 2020. Het jaar begon goed, maar bij het uitbreken van de coronacrisis ging het mis. In april en mei daalden de reizigersaantallen fors. Uiteindelijk sloot Qbuzz, dat het tram- en busvervoer in de provincie Utrecht verzorgt, het jaar af met bijna de helft minder reizigers.

Directeur Gerrit Spijksma: "Het is een heftig resultaat van een ingrijpend jaar. COVID-19 maakt reizen met het OV ineens niet meer zo vanzelfsprekend; afstand houden, mondkapjes, extra schoonmaak, zeer beperkt contact met OV-medewerkers en meer."

De zogenoemde beschikbaarheidsvergoeding van de overheid zorgt ervoor dat het verlies nog enigszins beperkt blijft. "Voor de reizigers en voor onze OV-medewerkers is dat goed nieuws. Zo kunnen we onze bijdrage leveren aan het heropenen van Nederland. Daar verlangen we allemaal naar", aldus Spijksma.

Qbuzz kijkt reikhalzend uit naar de situatie na de pandemie. Spijksma: "De behoefte van mensen om elkaar op te zoeken is groot. Er wordt door de rijksoverheid fors ingezet op vaccinatie, waardoor naar verwachting de bewegingsvrijheid zal toenemen en we meer reizigers in het openbaar vervoer mogen verwelkomen. Samen met de overheid moeten we ervoor zorgen dat het OV hiervoor een stevige basis biedt."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -