Biltse zangeres maakt 'quarantaineclip' met kindertekeningen van over de hele wereld

DE BILT - Singer / songwriter Myrthe van de Weetering uit de Bilt is ontroerd door alle kindertekeningen die ze uit de hele wereld in haar mailbox kreeg. De tekeningen vormen tezamen de clip van bij de "Quarantine Song". Door de lockdown zag ze in haar omgeving dat veel mensen geïsoleerd raakten en eenzaam werden. Ze schreef het nummer om iedereen een beetje op te vrolijken.
Quarantine Song met kindertekeningen uit de hele wereld
Myrthe plaatste een oproep op facebook en instagram en daarna stroomden de tekeningen binnen. Myrthe had gezien dat kinderen dagen lang achter hun computer zaten en wilde ze daar achter vandaan krijgen. 'Tekenen is een fijne vlucht uit de werkelijkheid, je kunt even een andere wereld creëren.'
"Tekenen is een fijne vlucht uit de werkelijkheid"
"Tekenen is een fijne vlucht uit de werkelijkheid" © RTV Utrecht
Myrthe kreeg hartverwarmende reacties van de kinderen toen ze de clip had gepost. Ze waren trots en blij dat ze mee mochten doen. "En een vader stuurde een hartverscheurend berichtje dat zijn kinderen vaak buitengesloten worden door hun donkere huidskleur, en dat hij heel dankbaar en trots was dat zijn kinderen mee mochten doen. Nu zie ik dat zijn kinderen veel meer zijn gaan tekenen, en hij post al hun tekeningen op facebook. Dat is toch prachtig!"
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.