UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Opgroeiende kuikens en overspel, Vogelbescherming start met Beleef de Lente

PROVINCIE UTRECHT - Hebben de kerkuilen al gepaard? En wat heeft de zeearend gevangen? Vogelliefhebbers kunnen het allemaal dagelijks volgen nu de Vogelbescherming weer is gestart met 'Beleef de Lente'.

Ieder jaar plaatst de organisatie uit Zeist webcams bij verschillende soorten vogels. Zo kunnen liefhebbers onder meer meekijken bij ooievaars, merels en koolmezen. De camera's zijn een groot succes. Gemiddeld kijken er 1 miljoen vogelliefhebbers mee. Vorig jaar waren dat er mede door de coronacrisis zelfs 1,8 miljoen.

Één van de trouwe kijkers is vogelwachter Adriaan Sleeuwenhoek. "Je ziet elk jaar bijzondere dingen", zegt hij in het programma Prettig Weekend op Radio M Utrecht.

"Zo waren er een aantal jaar geleden lepelaars", vertelt hij. Die vogelsoort staat erom bekend dat ze het niet zo nauw nemen met de huwelijkse trouw. "Toen een mannetje een tak ging halen voor het nest, greep de buurman zijn kans en sprong bovenop de buurvrouw." Wanneer het mannetje terugkomt met de tak in zijn bek, betrapt hij het gelegenheidskoppel.

Als kijker hoef je niet de hele tijd de webcams in de gaten te houden om dit soort momenten te zien, zegt Sleeuwenhoek. "De mooiste momenten worden verzameld en dan kan je alle hoogtepunten zien. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets mist."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -