UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

'Maart wordt droog en zonnig, maar niet altijd warm'

PROVINCIE UTRECHT - Na het vroege lenteweer in februari krijgen we ook in maart regelmatig droog en zonnig weer. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.Toch is het niet de hele tijd lenteachtig zacht, want geregeld kan een kille wind vanaf de koude Noordzee opsteken.

Dat betekent overigens niet dat maart een hele kille maand wordt. Het krachtige maartzonnetje maakt het op dagen dat het weinig waait heel aangenaam. Wanneer net als in februari een zuidenwind opsteekt, dan wordt het gelijk écht warm voor de tijd van het jaar.


Maart brengt opnieuw droog weer


Het rustige weer dat we in maart verwachten zorgt niet alleen voor warme lentedagen. Ook belooft het een behoorlijk droge maand te worden. Dat is minder goed nieuws voor de natuur, maar de droogte is nog geen acuut probleem. In december en januari heeft het namelijk nog flink geregend, waardoor het land behoorlijk nat is en de sloten goed gevuld zijn.

In maart worden dan ook nog geen grote problemen door droogte verwacht, maar als het droge weer lang aanhoudt speelt de droogte alweer op in april en vooral mei. Geen druppel regen in maart zou heel bijzonder zijn, maar gelukkig voor de natuur weten regengebieden ons af en toe nog wel te vinden. Naar verwachting valt er gemiddeld over Nederland 30 mm regen, tegen 56 mm in een normale maartmaand.


Gemiddelde temperatuur iets hoger


De gemiddelde temperatuur is door de combinatie van frisse en lenteachtige dagen normaal of iets hoger dan gebruikelijk. Gemiddeld komen we volgens Weeronline uit op 6,5 tot 7,0 graden tegenover de voor maart normale 6,5 graden. Begin maart zijn middagtemperaturen van 8-10 graden gebruikelijk, aan het eind van de maand is dat 10-12 graden.

Over het algemeen ligt de temperatuur 's nachts (ruim) boven het vriespunt, maar met zekerheid krijgen we nog een aantal nachten met vorst.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -