UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

RIVM meldt 334 nieuwe coronabesmettingen in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn het afgelopen etmaal 334 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Er zijn verder vijf personen overleden als gevolg van het coronavirus, 14 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Gisteren lag het aantal nieuwe coronabesmettingen nog een stuk hoger: 466. Er was toen wel slechts 1 nieuwe ziekenhuisopname en er stierven zeven mensen aan Covid-19. In de afgelopen dagen werden relatief gezien de meeste nieuwe besmettingen geregistreerd in Bunschoten en Montfoort: in Bunschoten 740,9 per 100.000 inwoners, in Montfoort waren dat er 488,6.

In de stad Utrecht werden 54 mensen positief getest op het virus, in Amersfoort waren dat er 30. De sterfgevallen werden gemeld in Amersfoort, Leusden, Woerden en Utrechtse Heuvelrug. Benieuwd naar de cijfers uit jouw gemeente? Bekijk het hieronder:
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/6035160d437ff]

Aantal coronabesmettingen meer dan gemiddeld


In heel het land zijn er tussen vrijdag- en zaterdagochtend 4993 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is boven het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het RIVM 4605 positieve coronatesten per dag. Gisteren werden 5151 coronagevallen gemeld, donderdag waren het er 5029, woensdag 4403.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 41 in Nederland. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Gisteren werden 65 overlijdens geregistreerd, donderdag 33.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -