UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Sportscholen voeren actie voor heropening: 'Veiligheid staat voorop, maar ook het belang van lekker bewegen'

WOUDENBERG - Honderden sportschoolhouders zijn van plan om vandaag sportlessen te geven in de buitenlucht. Het gaat om een protestactie omdat de branche weer open wil.

Sportscholen moesten twee maanden geleden hun deuren sluiten om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Omdat ze niet in aanmerking komen voor versoepelingen door het kabinet, zetten eigenaren de boel vandaag demonstratief op straat.


Sporten in Woudenberg


Ook in Woudenberg doet een sportschool mee aan de actie: vanochtend stonden al meerdere geïnteresseerden bij Bodyflash aan de Parallelweg voor de ingang te wachten. "De animo is groot: we hebben vanochtend al vijftig leden ontvangen", vertelt bedrijfsleider en trainer John Weststraten enthousiast.

"Wij vinden het belangrijk dat de burger in beweging blijft, dus daarom hebben we besloten aan deze actie mee te doen. We hebben een circuit neergezet waarbij alle grote spiergroepen aan bod komen. Alle machines staan drie meter uit elkaar en elke oefening is 40 seconden trainen. Mensen draaien drie rondes achter elkaar en dan komt de volgende groep weer. Veiligheid staat voorop, maar ook het belang van lekker bewegen."


Positieve reacties


Volgens Weststraten zijn de leden heel positief over de actie. "Mensen zijn heel blij dat ze hun sportmaatjes weer zien, weliswaar op afstand, en ze hebben dat heerlijke gevoel van het sporten weer. Het is echt een uitlaatklep."

Officieel mogen sportscholen nog niet open, maar bang om teruggefloten te worden is Weststraten niet. "We doen het allemaal op de veilige manier: we hebben een open tent, de machines staan op afstand, we reinigen de handen vooraf en na afloop, dus we doen alles op de veilige manier. Het belang van bewegen is gewoon heel groot, dus niks doen is ook geen optie."

Brancheorganisatie Exclusieve Sportcentra, de initiatiefnemer van de actie, hoopt dat 500 sportscholen aan de actie meedoen. Sporters die lid zijn, kunnen nog tot 15.00 uur vandaag terecht bij de sportschool in Woudenberg.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -