UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Politie vat avondklokovertreder in de kraag na valse DHL-werkgeversverklaring

UTRECHT - De politie heeft gisteren op de Langerakbaan in Utrecht een man aangehouden die met een valse werkgeversverklaring aan de avondklok probeerde te ontkomen. De man verklaarde dat hij bij koeriersbedrijf DHL werkte, maar daar bleek niets van te kloppen. De man wordt verhoord op verdenking van valsheid in geschrifte.

Afgelopen zondag werd de man gecontroleerd. In eerste instantie dachten de agenten dat zijn verhaal klopte, maar toen zij even later nog eens goed in de systemen keken, bleek de vork toch anders in de steel te zitten. "We hebben het nagevraagd bij DHL en daar gaven ze aan dat de man helemaal niet voor hen werkte."

De officier van justitie vond de overtreding zo ernstig, dat hij toestemming gaf voor een aanhouding. Dat bleek lastiger gezegd dan gedaan. "We wisten de woon- en verblijfplaats van deze man niet", vertelt de wijkagent.

Toen de man gisteravond - opnieuw na het ingaan van de avondklok - weer buiten rondreed, kon hij alsnog worden ingerekend. "In zijn auto vonden we nog meer valse werkgeversverklaringen."

De man wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Daar staat een veel zwaardere straf op dan de avondklokboete, tot maximaal 6 jaar cel. Die straf wordt in de praktijk overigens niet vaak toegepast.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -