UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Amersfoortse woonvoorziening komen al jaar niet meer samen, hoop is gevestigd op nieuwe tuin

1/2
AMERSFOORT/HOUTEN - Een deel van de bewoners van de 'Otheense Kreek' in Amersfoort vormt een bijzondere groep. Ze wonen met elf mensen in zes huizen aan het begin van de straat. Ieder huis is opgedeeld in twee appartementen. Alle bewoners wonen zelfstandig, maar kunnen als het nodig is terugvallen op ondersteuning.

Naast de elf appartementen is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Bewoners kunnen daar vrijblijvend rond ontbijt, diner en koffietijd aanschuiven om bijvoorbeeld samen te koken of gezellig een bakkie te doen.

"Nou, het is meer dat we er gebruik van knden maken", zegt bewoner Maurice. "Ik hielp graag met koken of kwam hier wat drinken met andere bewoners, maar vanwege de coronamaatregelen mag dat niet meer. Er mogen nog maar twee bewoners en twee begeleiders tegelijkertijd naar binnen. We kunnen niet meer samen eten, een drankje doen of even de dag doornemen. Ik eet al maanden alleen in mijn appartement."


Zware tijden


Sinds maart vorig jaar wordt er streng gelet op de anderhalve meter en blijft bezoek buiten de deur. "We zien zelfs onze families hier niet". Begeleider Petra weet er alles van. "Je ziet dat de bewoners het zwaar hebben. Ze hebben het gevoel nergens heen te kunnen en dan kunnen ze k niet samen komen in hun eigen woonvoorziening. Alles moet buiten, op anderhalve meter afstand."

"En die tuin, die is saai. Vol met stenen, weinig groen, geen lekker zitje en winderig. Ik zou onze bewoners zo ontzettend een fijne buitenruimte gunnen. Een plek waar ze veilig, op afstand, toch gezellig bij elkaar kunnen komen."


Nieuwe tuin


En die buitenplek? Die gaat er komen. Met Margreet, het team van het Wellant College in Houten en met jouw hulp. Staat n van onderstaande artikelen nog te stoffen in het schuurtje? We willen het graag hebben.
Voor de tuin van de bewoners van de Otheense Kreek zoeken we:

- een terrasheater op gas
- (planten in) potten
- een loungeset
- tuinposters
- stekken voor de moestuin
- een houtkachel of vuurkorf
- hout voor een overkapping
- een konijnenren

Heb jij n van deze artikelen over? We gebruiken ze graag in de tuin! Mail ons op samenvoorelkaar@rtvutrecht.nl

Margreet wil jouw hulp bij het opknappen van de tuin


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -