UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Poppodium Ekko begint dj-cursus: 'Belangrijk voor aanwas nu nachtleven stilstaat'

UTRECHT - Altijd al dj willen worden? Dan heb je tot morgen om je in te schrijven voor de dj-cursus van poppodium EKKO in Utrecht. Ervaring is geen vereiste, liefde voor muziek is dat wel.

"In Utrecht heb je wel een paar opties waar je dj-lessen kan nemen, maar die zijn niet toegankelijk voor iedereen", vertelt Bright Nshuti van EKKO. "Wij willen een opleiding beginnen met meerdere genres en veel persoonlijke begeleiding."

Om de cursus voor iedereen toegankelijk te maken is de prijs laag: tien lessen voor 50 euro. "Het is toegankelijk voor mensen die hier normaal geen toegang toe hebben. Apparatuur is duur en persoonlijke begeleiding kost al gauw 50 euro per uur."De opleiding biedt plaats aan zes deelnemers, geselecteerd door EKKO. "De kandidaten moeten een connectie hebben met de stad Utrecht", zegt Nshuti. "We kijken ook of ze wel echt tijd hebben, omdat het hele persoonlijke trajecten zijn."


Liefde en ambitie


Minstens zo belangrijk is liefde voor muziek, zegt Michiel Peeters. Hij is een van de leraren tijdens de cursus. "De hoeveelheid ervaring doet er niet toe. Het gaat erom of je het heel graag wil en of je er tijd voor kan maken. We zijn op zoek naar mensen die ambitie hebben om hiermee aan de slag te gaan."

Behalve dj is Peeters nachtprogrammeur van TivoliVredenburg. "Ik ben begonnen met feesten organiseren bij EKKO", vertelt hij. "Het is een hele fijn plek om heen te gaan, ze geven je daarnaast ruimte om te experimenteren."

Met de cursus hoopt hij zijn eigen kennis te delen met een nieuwe generatie. "Het heeft er ook mee te maken dat het nachtleven zich al een dik jaar niet heeft kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk voor de aanwas van dj's."


Kunst van de nacht


Leren hoe de draaitafels werken, muziek kunnen vinden en de juiste platen kiezen op het juiste moment is belangrijk, maar Peeters hoopt de deelnemers meer mee te kunnen geven. "Ik vind het ook fijn om mijn visie op de nacht te delen. Want het is niet alleen draaien aan de knopjes, je moet ook weten hoe zo'n nacht werk. Het is een kunst om dat goed te doen."

De inschrijving sluit dus morgen. Door corona is het aantal deelnemers nu beperkt. Nshuti: "Als het project goed uitpakt willen we het blijven doen. Mensen die zich nu inschrijven moeten dat ook vooral in de volgende ronde doen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -