UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

2,3 miljoen Nederlanders beschermd tegen corona

UTRECHT - Een op de acht Nederlanders heeft inmiddels antistoffen tegen corona. Uit onderzoek van bloedbank Sanquin onder duizenden bloeddonoren blijkt dat vorige week bij 13 procent van hen sporen van een doorgemaakte corona-infectie zijn aangetroffen, schrijft de Volkskrant.
Dat zou betekenen dat nu bijna 2,3 miljoen mensen natuurlijke immuniteit tegen het coronavirus hebben ontwikkeld. Hun antistoffen zorgen voor langdurige bescherming.

Sanquin-onderzoekers volgen sinds de lente van vorig jaar een groep van bijna 600 (voormalige) corona-geÔnfecteerden en na acht maanden waren bij praktisch iedereen nog antistoffen in het bloed traceerbaar. Ook het type antistof ( IgG) dat zorgt voor bescherming op lange termijn.

De bevindingen zijn in lijn met internationale studies die uitwijzen dat het immuungeheugen van voormalige coronapatiŽnten zeker zes tot acht maanden standhoudt.

De Volkskrant werpt de vraag op of degenen die de infectie hebben doorgemaakt hun inenting met een vaccin tegen corona kunnen opschorten om anderen voorrang te geven.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -