UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Bos kappen voor uitbreiding KNVB valt slecht in Zeist

1/2
ZEIST - De KNVB wil zijn campus in Zeist uitbreiden. Er ligt een eerste plan bij de gemeente met plek voor vier nieuwe voetbalvelden, een extra tribune en parkeergelegenheid. Bovendien wil de bond tal van faciliteiten op het terrein uitbreiden.

De voetbalbond heeft de extra velden naar eigen zeggen nodig om ook de jeugdteams van Oranje op de Campus te kunnen trainen, zodat Nederland meer kans maakt om wereldkampioen te worden. Daar zijn op zich wel supporters voor te vinden, maar de kap van een stuk bos gaat omwonenden te ver. Ook het Dierentehuis Zeist en theater en café Het Beauforthuis zijn niet blij met de uitbreiding. De KNVB wil met alle buren praten, net als met de gemeente en provincie.

Bos kappen voor uitbreiding KNVB valt slecht in Zeist


Het plan zit nog in de conceptfase en is daarom nog niet openbaar. De gemeente Zeist laat weten dat er nu een ambtelijke beoordeling van het concept bestemmingsplan volgt en dat er nog vooroverleg met de provincie moet plaatsvinden. De plannen moeten namelijk ook beoordeeld worden in het kader van het Natuurnetwerk Nederland en moeten dus aan bepaalde provinciale regels voldoen. De plannen kunnen dus ook nog worden aangepast.

De KNVB gebruikt nu af en toe ook voetbalvelden in de omgeving, bijvoorbeeld bij sportvereniging Austerlitz. De club heeft daar juist baat bij, want dan trainen er meer jongeren op het veld, komen er meer ouders bij en zo kan de kantine - zonder corona - ook meer omzet draaien.

Zeist is al 55 jaar de thuisbasis van de KNVB. De redelijk nieuwe Campus is dé trainingsplek voor de Oranjemannen en -vrouwen, naast de voetbalvelden zijn daar ook kantoren gevestigd, wellness voor de sporters en de medische dienst. De KNVB wil dat ook de jongere talenten hier gebruik van kunnen maken en op die manier zij aan zij met de profvoetballers kunnen spelen.

De voetbalbond heeft twintig jeugdteams, waaronder jongens en meisjes onder de 15 en 17 jaar, een deel van de teams traint nu al in Zeist, maar de meesten doen dat elders in het land. Die willen ze het liefst ook naar Zeist halen.

De 5 hectare bos die voor de nieuwe velden zouden moeten wijken, wil de KNVB compenseren. Bij Odijk is er 10 hectare landbouwgrond gereserveerd die weer tot natuur kan worden ontwikkeld.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -