UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Viaanse fotograaf wint internationale prijs met bijzondere geboortefoto

1/3
VIANEN - Een internationale prijs winnen met een foto gebeurt niet vaak, maar met één foto meerdere prijzen winnen komt al helemaal weinig voor. Toch overkwam het de Viaanse fotograaf Vera Wind. Ze won met deze bijzondere geboortefoto.

 Met deze bijzondere foto won Vera een internationale prijs. Met deze bijzondere foto won Vera een internationale prijs. | Foto: Sprankelend Fotografie / Vera Wind (Bewerking door RTV Utrecht)

Het verhaal achter deze foto is een bijzondere. Moeder Anne en vader Mats bewonderen hun pasgeboren tweeling, die op dat moment voor het eerst uit de couveuse zijn. Tweeling Jet en Pim werden met 34 weken veel te vroeg geboren door een keizersnede. De ouders uit De Meern wilden de geboorte en de bijzondere momenten daarna graag vastgelegd hebben. En dus deed fotograaf Vera uit Vianen dat.


Emoties


Moeder Anne: "De aanblik van mijn kinderen in twee gewone bedjes, naast elkaar, maakte veel emotie los. Opluchting, blijdschap, liefde, het gevoel dat de spannendste fase achter ons lag, het kwam allemaal samen. En precies toen maakte Vera deze foto."

Met deze foto won Vera een internationale publieksprijs. Van over de hele wereld sturen (geboorte)fotografen hun mooiste foto's in naar de 'Birth & Beyond Awards'. Een negenkoppige professionele jury beoordeelt deze in verschillende categorieën zoals zwangerschap, geboorte, kraamtijd en het gezinsleven. In december ontving Vera al een juryprijs voor deze foto, maar zoals ze zelf zegt: "Een publieksprijs is wel echt de kers op de taart."


Bekroning


Afgelopen week werd bekend dat haar foto door het internationale publiek is verkozen tot mooiste ongeposeerde newbornfoto van 2020 en kwam in de algemene eindstand op de tweede plaats. Het publiek stemde massaal op de foto van Vera.

 Fotograaf Vera (links) en Anne en Mats (rechts) met de prijswinnende foto Fotograaf Vera (links) en Anne en Mats (rechts) met de prijswinnende foto | Foto: Jeroen Wind

"Dat voelt voor mij echt als een bekroning op mijn werk", reageert ze. Nadat zij in 2016 zelf haar zoon verloor door een extreme vroeggeboorte is zij zich professioneel bezig gaan houden met fotografie. Haar specialisatie is het vastleggen van nieuw leven en alles wat daarbij komt kijken.

Hoe is het nu met tweeling Pim en Jet? "Heel goed", reageert moeder Anne. "Ze zijn nu anderhalf jaar oud en groeien als kool!"


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -