UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Klimaatactivisten hangen spandoek aan Domtoren: 'Utrecht doet niet genoeg tegen opwarming aarde'

1/2
UTRECHT - Actievoerders hebben vanmorgen vroeg een spandoek aan de Domtoren gehangen. Op foto's is te zien dat ze met een ladder naar de steigers rond het monumentale bouwwerk zijn geklommen.

Met de actie vraag Extinction Rebellion met andere organisaties aandacht voor het klimaatbeleid. De groep is boos op de gemeente, die te weinig zou doen tegen de opwarming van de aarde. Anderhalf jaar geleden nam de gemeenteraad een motie aan om de 'klimaatnoodtoestand' uit te roepen. Utrecht zou inwoners beter moeten informeren over de gevolgen van bijvoorbeeld broeikasgassen.

"De gemeente zet zich wel in voor duurzaamheid, door zich uit te spreken tegen de uitbreiding van de A27 bij Amelisweerd en met het stimuleren van fietsen", erkent Extinction Rebellion in een persbericht. "Gezien de noodtoestand waar het klimaat zich in bevindt, is dit niet genoeg: CO2 moet versneld worden afgebouwd willen we onder de 1,5 graad blijven."

 Met een ladder klom een actievoerder naar de steigers rond de Domtoren. Met een ladder klom een actievoerder naar de steigers rond de Domtoren. | Foto: Extinction Rebellion


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -