Muziek van bekendste Nederlandse mondharmonicaspeler gestreamd vanuit Beauforthuis

AUSTERLITZ - De beroemdste mondharmonicaspeler van ons land, Hermine Deurloo, geeft samen met andere muzikanten zondagse concerten in het Beauforthuis in Austerlitz. De concerten worden live gestreamd zodat iedereen thuis ook mee kan genieten.
Hermine Deurlo speelt in het Beauforthuis
Hermine begon ooit als saxofoniste in het Willem Breuker Kollektief, maar stapte later over naar de mondharmonica. "Ik was fan van Toots Tielemans", aldus Hermine. Ze speelde met artiesten als Han Bennink, Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Mike Boddé, Rembrandt Frerichs en het Metropole Orkest. De meeste mensen zullen haar mondharmonicaspel kennen van het reclamespotje van een bekende rookworst.
Hermine Deurloo
Hermine Deurloo © Stef Nagel
Hermine over de concerten in het Beauforthuis: "Iedere zondag zal het concert totaal anders zijn. De muzikanten heb ik uitgekozen op afwisseling, diversiteit in muziek en afkomst en ook is er jong talent. Ik laat de gastmuzikanten die ik heb uitgenodigd hun eigen muziek inbrengen zodat ik allemaal nieuwe stukken moet leren. Dat is best veel werk maar ook heel spannend."
Elke zondag speelt Hermine met andere topmuzikanten
Elke zondag speelt Hermine met andere topmuzikanten © BeaufortTV
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.