Vijf 'pedojagers' en hun slachtoffer opgepakt

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - In Arnhem zijn zaterdagavond vijf mannen aangehouden voor het mishandelen van een zesde man in een park in die stad. De man was vermoedelijk naar het park gelokt door iemand die zich online als meisje had voorgedaan. De man die mishandeld werd, is zelf ook opgepakt.
De vijf verdachten, van wie één uit Utrecht, waren volgens de politie zogenoemde 'pedojagers', mensen die op jacht zijn naar mannen die met minderjarigen willen afspreken voor seks. In een besloten WhatsApp-groep zou een oproep zijn geplaatst om de man in de val te lokken en hem te betrappen. Toen de man aankwam in het park, werd hij klemgereden door een andere auto. Nadat hij was uitgestapt, ontstond een worsteling. De man raakte gewond aan zijn gezicht. Getuigen belden de politie.
De vijf verdachten zijn tussen de 19 en 36 jaar oud. Ze zijn inmiddels vrijgelaten en wachten op het vervolg van hun zaak. Ook de zesde man is vrijgelaten. Hij wordt er nog wel van verdacht dat hij een afspraak met een minderjarige wilde maken en daarbij mogelijk op seks uit was.