UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Hogeschool Utrecht huurt anderhalvemetercoaches in tegen verspreiding coronavirus

1/2
UTRECHT - De Hogeschool Utrecht experimenteert met anderhalvemetercoaches. De coaches delen bij de deur mondkapjes uit en helpen iedereen herinneren aan de anderhalve meter afstand. "De eerste paar dagen was het wel even wennen. Mensen wisten niet wie we waren of wat we deden maar als we iets vragen wordt het wel heel vriendelijk ontvangen", zegt anderhalvemetercoach Sophie Kalischnig.

In totaal zijn er vijfentwintig coaches die elkaar afwisselen. Alle coaches studeren aan de hogeschool en als bijbaantje leiden ze de coronamaatregelen in goede banen. De studenten verdienen gemiddeld twaalf euro per uur met dit unieke bijbaantje. Maar het belangrijkste vindt Sophie dat iedereen veilig naar school kan. "Ik hoop dat andere universiteiten en hogescholen dit ook gaan doen", zegt ze.

Hogeschool Utrecht zet anderhalvemetercoach in om maatregelen te handhavenFysiek onderwijs


De hogeschool heeft de coaches in het leven geroepen om zoveel mogelijk fysiek college te geven op een veilige manier. "We weten dat studenten het fijn vinden om samen te studeren en samen praktijkonderwijs te volgen", zegt woordvoerder Inge Meilink. Het systeem met de coaches lijkt goed te werken. "Ik denk dat het komt doordat het ook zelf studenten zijn. Daardoor kan je elkaar op gelijkwaardig niveau advies kan geven", licht Meilink toe.

De coaches kunnen niet handhaven, ze geven alleen advies over de mondkapjes en vragen vriendelijk om afstand te houden. "Dan schuiven ze altijd wel een stoeltje op", zegt Sophie. Tot nu toe zijn de reacties op de coaches positief: "Ik vergeet soms ook afstand te houden dus ik vind het wel goed dat ze er zijn", zegt een medestudente op weg naar haar college.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -