Tweede divisie: Winnend Spakenburg blijft ongeslagen, GVVV boekt eerste zege

Koninklijke HFC - Spakenburg
Koninklijke HFC - Spakenburg © RTV Utrecht
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie heeft Spakenburg de ongeslagen-status behouden door Koninklijke HFC met 1-2 te verslaan. GVVV boekte de eerste zege. Noordwijk werd met 2-0 verslagen. Het duel IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis ging vanwege coronagevallen niet door.

Ranglijst

Spakenburg klimt naar de derde plek op de ranglijst met twaalf punten uit zes duels. IJsselmeervogels blijft steken op vijf duels. De Rooien hebben negen punten. GVVV klimt ook door de eerste zege. De Veenendalers staan met vijf punten uit zes duels twaalfde.

Spakenburg in tweede helft naar winst

In het eerste kwartier was Spakenburg de gevaarlijkere ploeg. De ploeg van Eric Meijers had de meeste kansen. De twee ploegen gingen na een slordige fase waarin weinig werd gecreëerd zonder doelpunten de rust in.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Spakenburg
Na de thee was Floris van der Linden dicht bij de openingstreffer namens Spakenburg. Zijn poging belandde in de 49e minuut op de paal. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Na een voorzet van Robin Eindhoven kopte Wimilio Vink de bal onberispelijk binnen: 0-1.
Niet veel later was het opnieuw raak voor de ploeg van trainer Meijers. Met een prachtig doelpunt maakte invaller Everton Pires Tavares er 0-2 van. In de slotfase werd het nog spannende door de aansluitingstreffer van Roy Castien, maar de drie punten gingen mee naar Spakenburg.
Scoreverloop:
74' Wimilio Vink (0-1)
81' Everton Pires Tavares (0-2)
88' Roy Castien (1-2)

GVVV pakt eerste driepunter

Zonder de zieke trainer Jochem Twisker, op de bank vervangen vervangen door zijn assistent Dennis van Meegdenburg, heeft GVVV de eerste zege van dit seizoen in de tweede divisie geboekt. De voormalige spits, 'Opa', zag zijn ploeg met 2-1 winnen van Noordwijk.
Met Berry Powel voor het eerst sinds 29 februari in de basis en doelman Johan Jansen voor de 300e keer onder de lat had GVVV het de eerste 20 minuten moeilijk. Jansen moest reddend optreden en de kruising redde de Veenendalers na een inzet van de gevaarlijkste Noordwijker Segun Owobowale.

Eerste doelpunt in eigen huis

Na 33 minuten kwam GVVV tegen de verhouding in op 1-0 door Hicham Haouat. De eerste thuistreffer van het seizoen brak de ban, want drie minuten later was al 2-0. Aanvoerder Philip Ties zag eerst zijn strafschop door doelman Van Vliet en de paal gekeerd, maar werkte de rebound wel binnen.
Verslaggever Mark Kloostra over de zege van GVVV
Vlak na rust wilde GVVV opnieuw een strafschop, toen Lars ten Teije binnen de zestien werd neergelegd. Scheidsrechter Vereijken wilde van niets weten. Noordwijk bleef aandringen en was twee keer dichtbij de 2-1, maar Tom Oostinjen en Johan Jansen voorkwamen dat.
Na 66 minuten was het wel raak voor Noordwijk. Doelman Johan Jansen zat mis bij een hoge bal, Berry Powel redde nog op de lijn, maar Emiel Wendt maakte de 2-1. Hoewel Noordwijk aandrong was Hicham Haouat namens GVVV het dichtst bij een treffer, maar hij miste.
Ik ga kapot hier, ik vlucht zo de bezemkast in
Jochem Twisker, ziek thuis
Het bleef spannend tot het laatste moment en Jochem Twisker, die het duel thuis op de radio volgde, zat tot het het laatste moment in spanning. "Ik ga kapot hier, ik vlucht zo de bezemkast in", liet de trainer weten.
Uiteindelijk kon Twisker, net als heel GVVV, opgelucht ademhalen. Want het bleef 2-1.
33' Hicham Haouat 1-0
36' Philip Ties 2-0
66' Emiel Wendt 2-1

Bijzonderheden:
36' Philip Ties (GVVV) mist strafschop