UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Nog geen extra coronamaatregelen in Utrecht: 'Maar de optie is altijd open'

UTRECHT - Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht is (nog) niet van plan extra nieuwe corona-maatregelen in te voeren. Dat zegt hij in reactie op het nieuws dat in de drie andere grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de regels mogelijk worden aangescherpt.

"Wel is de optie altijd open", zegt een woordvoerder van Den Oudsten tegen RTV Utrecht. "We houden in de gaten wat de andere drie grote steden doen."

Premier Rutte zei vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat het OMT voor de drie grote steden een nieuw advies gaat uitbrengen. Reden is de zorgwekkende stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Rutte spreekt van 'verontrustende ontwikkelingen'.


Vragenuurtje


Gisteren noemde Den Oudsten het aantal besmettingen in Utrecht nog 'zeer zorgelijk'. Tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad vroegen lokale politici zich af waarom niet op meer plekken in de stad eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd. Den Oudsten antwoordde daarop dat het afgelopen weekend - na een oproep om weg te blijven uit het centrum - relatief meeviel met de drukte.

Ook ziet Den Oudsten het niet als toegevoegde waarde om in de openbare ruimte extra desinfectiepompjes neer te zetten.


Nieuw dagrecord besmettingen


Het aantal bevestigde coronabesmettingen is vandaag gestegen met 2777. Dat is een nieuw dagrecord. Gisteren werden nog 2544 nieuwe gevallen gemeld. Ook het aantal coronapatiŽnten in ziekenhuizen stijgt opnieuw: Ziekenhuizen behandelen momenteel, in heel Nederland, 547 patiŽnten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een verdubbeling ten opzichte van vorige week.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -