UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Honderden deelnemers Obstaclerun Amersfoort: 'Veel geluk gehad vandaag'

AMERSFOORT - Zo'n 800 deelnemers hebben vandaag meegedaan aan de Obstaclerun in Amersfoort. Het evenement vindt normaal op Tweede Paasdag plaats, maar kon door de coronacrisis afgelopen april niet doorgaan. Daarom werd het evenement vandaag georganiseerd.

De organisatie heeft de nodige maatregelen genomen om het evenement nu wel door te kunnen laten gaan. Zo mag je meedoen met een groep van maximaal vijf personen. Dat is óf je gezin, je familie, huishouden óf een vriendengroep. Elke dertig seconden start een groep zodat de deelnemers voldoende afstand van elkaar houden. Daarnaast moeten de deelnemers voordat ze op een luchtkussen klimmen hun handen desinfecteren.

Bij de Obstaclerun trotseren de deelnemers negen verschillende luchtkussens. Het gaat volgens organisator Jaap Hengeveld vooral om samenwerken: "Het is een heel sociaal evenement, iedereen wacht rustig op elkaar. Er doen zelfs groepjes mee die bestaan uit verschillende generaties, opa, oma, vader, moeder en de kinderen, heel bijzonder."

 De deelnemers klimmen en klauteren over negen luchtkussens De deelnemers klimmen en klauteren over negen luchtkussens |


'Veel geluk gehad'


De organisatie is blij dat het evenement vandaag alsnog door kon gaan. Na de aankondiging van de nieuwe corona-maatregelen blijkt dat de organisatie alsnog geluk heeft gehad. Vanmiddag om 18:00 uur gaan de nieuwe regels in en mogen evenementen met meer dan vijftig personen niet meer plaatsvinden. Organisator Jaap Hengeveld: "We zijn om zes uur vanavond klaar, dus we hebben heel veel geluk gehad vandaag. Ook met het weer", zegt hij lachend.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -