Tweede divisie: IJsselmeervogels wint opnieuw, GVVV weer onderuit en wederom gelijkspel Spakenburg

Maikel de Harder
Maikel de Harder © Goalphoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de Tweede divisie hebben de drie regioploegen hetzelfde resultaat geboekt als dat ze in de eerste speelronde deden. IJsselmeervogels won met 0-2 van HHC Hardenberg. Het Veenendaalse GVVV verloor op eigen veld met 0-2 van Excelsior Maassluis en Spakenburg speelde tegen Kozakken Boys met 2-2 gelijk.

Ranglijst

IJsselmeervogels bezet na twee duels de koppositie van de Tweede divisie. De Rooien hebben het maximale aantal van zes punten. GVVV daarentegen staat helemaal onderaan met nul punten. Spakenburg staat met twee punten in de middenmoot.

IJsselmeervogels wint 'eindelijk' weer eens bij HHC Hardenberg

IJsselmeervogels heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen van de Tweede divisie gewonnen. Op bezoek bij HHC Hardenberg waren de Rooien met 0-2 de baas.
Maikel de Harder, die de hele wedstrijd uitblonk, wist in de 22e minuut aan de Hardenbergse verdediging te ontsnappen en de 0-1 op knappe wijze binnen te schieten. Vlak voor rust kwam ook de 0-2 op het scorebord. Ditmaal was het Ahmed el Azzouti die profiteerde van knullig verdedigen van de thuisploeg.
Ook in de tweede helft was IJsselmeervogels de betere partij. Het laatste kwartier begon de thuisploeg wel meer aan te dringen. De ploeg van Berry Smit hield echter stand en sleepte de 0-2 overwinning over de streep.
De winst in een zeldzame te noemen. Van de negentien voorgaande ontmoetingen met de Sallanders op het hoogste amateurniveau verloor IJsselmeervogels er dertien. Slechts vier keer werd gewonnen en daar kwam deze zaterdag dus een vijfde bij.
De laatste uitzege van De Vogels op HHC was in het seizoen 2013-2014. Toen werd het 0-3 door doelpunten van Pascal Bosschaart, Selmo Kurbegovic en (ook toen) Maikel de Harder.
22' Maikel de Harder [0-1]
41' Ahmed el Azzouti [0-2]
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van IJsselmeervogels
HHC Hardenberg - IJsselmeervogels
HHC Hardenberg - IJsselmeervogels © RTV Utrecht

GVVV nog puntloos

GVVV begon aardig aan het duel maar het waren de bezoekers die na 12 minuten voetballen op voorsprong kwamen. Na een voorzet vanaf de rechterkant wist Marius van Mil de 0-1 binnen te koppen. Dat was gelijk de enige treffer van de eerste helft.
In de tweede helft was het GVVV dat goed uit de startblokken kwam. Tom Oostinjen vuurde de bal op het doel af maar doelman Jean-Paul van Leeuwen redde. Vervolgens kwamen er nog wat Veenendaalse kansen, maar het waren de bezoekers uit Rotterdam die tot scoren kwamen. Jeremy Moreno schoot de 0-2 tegen de touwen. Met die treffer was de eindstand neergezet.
12' Marius van Mil [0-1]
61' Jeremy Moreno [0-2]
Verslaggever René van den Berg over de nederlaag van GVVV
GVVV - Excelsior Maassluis
GVVV - Excelsior Maassluis © RTV Utrecht

Dure misser kost Spakenburg drie punten

Na een half uur spelen was de wedstrijd in evenwicht, net als de score: 0-0. Zeven minuut voor het einde van de eerste helft opende Robin Eindhoven namens Spakenburg op prachtige wijze de score. Vanuit een moeilijke hoek schoot de aanvallen de bal in de kruising van de korte hoek.
Vijf minuten na rust zette Mark Veenhoven de gelijkmaker namens Kozakken Boys op het scorebord. Lang kon hij daar niet van genieten. Twee minuten later was het Floris van der Linden die Spakenburg opnieuw op voorsprong bracht: 2-1.
In het slot van de wedstrijd kon Eindhoven de wedstrijd met zijn tweede treffer beslissen. De aanvaller faalde. Hij schoot de bal naast en daar profiteerden de bezoekers even later van. Veenhoven maakte namelijk wel zijn tweede van de middag waardoor de eindstand 2-2 werd.
38' Robin Eindhoven [1-0]
50' Mark Veenhoven [1-1]
52' Floris van der Linden [2-1]
86' Mark Veenhoven [2-2]