Tweede divisie van start: IJsselmeervogels pakt winst, gelijkspel Spakenburg en nederlaag voor GVVV

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys
IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is de tweede divisie begonnen met een 2-1 zege op Rijnsburgse Boys. Spakenburg speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Scheveningen, terwijl GVVV bij Quick Boys met 2-1 onderuit ging.

Van Diermen kopt IJsselmeervogels naar winst

Het was Ahmed el Azzouti die het eerste doelpunt van IJsselmeervogels in het nieuwe seizoen op zijn naam zette. In de 41e minuut vuurde hij een onhoudbaar schot af op het doel van Rijnsburgse Boys. Lang stond die stand niet op het scorebord. Twee minuten later kopte Jeroen Spruijt namens de bezoekers de 1-1 binnen en zette daarmee de ruststand neer.
In de tweede helft was het lang wachten op de winnende treffer én het enige gevaar van IJsselmeervogels. In de 85e minuut kopte Kevin van Diermen de 2-1 binnen en kroonde zichzelf daarmee tot matchwinner.
41' Ahmed El Azzouti [1-0]
43' Jeroen Spruijt [1-1]
85' Kevin van Diermen [2-1]
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van IJsselmeervogels

Spakenburg begint met één punt

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Spakenburg met een man meer te staan. Verdediger Ruben Koorndijk van Scheveingen haalde de doorgebroken Robin Eindhoven neer en moest het veld verlaten. Vlak voor het einde van de eerste helft had diezelfde Eindhoven de kans om de score te openen maar zijn poging belande op de paal.
In de 63e minuut was het dan eindelijk raak. Aanwinst Floris van der Linden, die in de oefencampagne ook al veelvuldig scoorde, kopte de bal tegen de touwen: 0-1.
Twaalf minuten werd ook de gelijkmaker koppend gemaakt. Namens Scheveningen was het Jari de Jong die de bal binnenkopte. In de vijfde minuut van de extra tijd had Youri Koelewijn namens Spakenburg nog dé kans op de winnende te maken, maar de doelman van Scheveningen stond zijn mannetje.
63' Floris van der Linden [1-0]
75' Jari de Jong [1-1]
Verslaggever Bert Kous over het gelijkspel van Spakenburg
Scheveningen - Spakenburg
Scheveningen - Spakenburg © RTV Utrecht

GVVV geeft voorsprong helemaal weg

In de eerste helft was het spel van beide ploegen slordig te noemen. Zowel GVVV als Quick Boys wisten kansen te creëren maar tot scoren kwamen ze niet. De grootste kans was voor Quick Boys al in de zevende minuut. De poging van de thuisploeg belande op de lat.
Mogelijk heeft de nieuwe trainer Jochem Twisker zich in de rust laten gelden bij GVVV want de Veenendalers kwamen al snel tot scoren. Jeremy de Graaf schoot vanuit een vrije trap de 0-1 binnen. In de 73e minuut kwam vervolgens via Tommy Bekooij de gelijkmaker op het scorebord. Hij kopte vanuit een hoekschop de 1-1 prachtig binnen.
In de slotfase was het Quick Boys dat toch nog toesloeg. Jan Willem Kamp kon na een vrije trap de bal binnentikken en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.
48' Jeremy de Graaf [0-1]
73' Tommy Bekooij [1-1]
88' Jan Willem Kamp [2-1]