UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Mondkapjesplicht in alle gebouwen van St. Antonius Ziekenhuis

NIEUWEGEIN - Bezoekers aan het St. Antonius Ziekenhuis moeten hun mondkapje voortaan niet vergeten: de gezichtsbedekking is vanaf nu verplicht in het ziekenhuis. De mondkapjesplicht geldt voor de ziekenhuizen in Utrecht en Nieuwegein en de poliklinieken in Woerden, Overvecht, Houten en Mijdrecht.

Bezoekers die zelf geen mondkapje hebben, kunnen er één krijgen in het gebouw. De mondkapjes moeten gedragen worden in de wachtruimtes. In de spreekkamers waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden, mag het masker af. Ook in de gangen hoeft die niet gedragen te worden.

Het St. Antonius Ziekenhuis is niet de enige met een mondkapjesplicht. Ook het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Utrechtse Diakonessenhuis zien bezoekers en patiënten graag alleen langskomen met gezichtsbedekking op.

Bij het UMC Utrecht zijn ze nog niet zo ver. Medewerkers en bezoekers lopen daar in principe zonder mondkapje. Alleen als patiënten vermoeden het virus wel eens onder de leden te kunnen hebben, of als personeel dichtbij moet komen, worden er wél mondkapjes gedragen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -