UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Hans-Peter maakt elke dag de pierenbadjes in Kanaleneiland schoon

1/1
UTRECHT - Wanneer het warmer dan 24 graden Celsius wordt, staat Hans-Peter Lassche 's ochtends in zijn wijk Kanaleneiland de pierenbadjes te vegen en vullen. De pierenbadjes zijn voor de kinderen in de buurt en het beheer wordt gedaan door omwonenden.

"Ik doe dit nu sinds 31 juli", begint Hans-Peter zijn verhaal. "Voorheen deed een andere vrijwilliger het, maar hij werd ziek en kon het niet meer doen. Toen werd er gevraagd wie het over wilde nemen en heb ik me aangemeld."

Hans-Peter onderhoudt als vrijwilliger de pierenbadjes


Met een stoffer en blik schept Hans-Peter de hopen zand uit de badjes. "Elke ochtend kom ik hier om de badjes aan te vegen. Hier vlakbij is een zandbak en het zal je verbazen hoeveel zand er door kindervoetjes wordt overgebracht in de badjes."

Ondanks dat Hans-Peter vroeg in de ochtend al begint, staat hij zoals hij het zelf zegt al gauw te smelten. "Als ik dan in de brandende zon sta te vegen, dan denk ik: waar ben ik aan begonnen? Maar als ik dan 's middags de kinderen weer zie, dan weet ik waar ik het voor doe."

En het harde werken loont. Want net nadat het eerste schoongemaakte badje gevuld is met water, komen de kinderen er al op af om te spelen en af te koelen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -