UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

OM eist in hoger beroep opnieuw 3,5 jaar cel voor dodelijk ongeluk op Uithof

PROVINCIE UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft in het hoger beroep opnieuw 3,5 jaar cel geŽist tegen Raymond N. voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Uithof in Utrecht in september 2016.

N. botste in 2016 onder invloed van drank en drugs met zijn auto op een verlengde bus (lijn 12) en vervolgens op een lichtmast. Twee mannen die bij hem in de auto zaten, de 22-jarige Dylan uit De Meern en de 26-jarige Leroy uit Maarssen, kwamen bij het ongeluk om het leven. Zelf raakte N. zwaargewond. Hij moest door de brandweer uit het wrak worden gezaagd en ontwaakte twee weken later uit zijn kunstmatige coma.

Maart vorig jaar veroordeelde de rechtbank N. tot een celstraf van 3,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook kreeg hij een rijontzegging van 4 jaar. N. was het niet eens met die straf en ging in hoger beroep.

Bij de behandeling van de rechtszaak liepen de gemoederen hoog op. Nabestaanden reageerden boos op de verdachte en verweten hem dat hij geen verantwoordelijk nam voor het ongeluk.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -