UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Onrust onder OV-medewerkers vanwege gevolgen coronacrisis

PROVINCIE UTRECHT - Medewerkers in het openbaar vervoer maken zich grote zorgen over de toekomst. Als gevolg van de coronacrisis dreigen veel mensen hun baan te verliezen, onder meer bij Q-Buzz, het bedrijf achter de Utrechtse vervoerder U-OV. Eerder deze week maakte dat bedrijf bekend dat het afscheid gaat nemen van medewerkers omdat er een stuk minder mensen met de bus of tram reizen.

"Mensen maken zich wel zorgen als je zo'n bericht krijgt van je werkgever, terwijl je in de coronacrisis gewoon als openbaar vervoer door moest rijden", zegt Job Marskamp van CNV Vakmensen. Steunpakketten vanuit de overheid zijn er wel, maar die zijn vooral bedoeld tot eind dit jaar. "Daarna is het nog onduidelijk hoe die compensatie plaatsvindt en op welke wijze bedrijven gecompenseerd worden. Daar zitten de werkgevers wel mee, want die moeten met hun dienstverlening voor 2021 aan de slag."


Helderheid vragen


Volgens Marskamp moeten vervoersbedrijven naar hun opdrachtgever stappen en om helderheid vragen. "Zo weten chauffeurs waar ze aan toe zijn. Dus zoek vooral de dialoog en maak kenbaar dat je je zorgen maakt."

Eerder deze week werd bekend dat Qbuzz personeel gaat ontslaan als gevolg van de coronacrisis. De directeur van het bedrijf zei dat in een videoboodschap aan zijn personeel. Op dit moment wordt gekeken hoe de dienstregeling voor 2021 eruit komt te zien. Waarschijnlijk wordt in september meer duidelijk over de mogelijke ontslagronde.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -