FC Utrecht oefent 3-3 tegen het Genk van Dessers

Gyrano Kerk maakte de eerste goal
Gyrano Kerk maakte de eerste goal © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren met 3-3 gelijkgespeeld tegen KRC Genk uit België. De wedstrijd werd gespeeld in het Zeeuwse Burgh-Haamstede.
Bij de Belgen deed een oude bekende mee: oud-FC Utrecht-spits Cyriel Dessers verschalkte keeper Maarten Paes kort voor rust voor de 1-1. Vlak daarvoor had Gyrano Kerk het eerste doelpunt van het seizoen gemaakt voor de Domstedelingen.
Na rust vielen de goals als rijpe appelen. Via een penalty kwam Utrecht op achterstand, maar door een eigen doelpunt van een Genk-verdediger was het snel weer 2-2. Vier minuten voor tijd trok Simon Gustafson vanaf elf meter de stand gelijk, nadat vlak daarvoor Genk weer een voorsprong had genomen.
Het was de tweede oefenwedstrijd in korte tijd voor FC Utrecht tegen een gerenommeerde Belgische ploeg. Tegen Royal Antwerp werd het eerder 0-0.

FC Utrecht - Racing Genk (oefenwedstrijd)

36' Gyrano Kerk [1-0]
41' Cyriel Dessers [1-1]
67' Paul Onuachu, pen. [1-2]
68' Shawn Adewoye, e.d. [2-2]
79' Luca Oyen [2-3]
86' Simon Gustafson, pen. [3-3]