UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Kettinggraaier maakt de provincie onveilig: al 12 vrouwen slachtoffer

PROVINCIE UTRECHT - Een vrouw uit De Bilt is vanmorgen met geweld van haar ketting beroofd. Volgens de politie is zij het twaalfde slachtoffer van een man die door de politie inmiddels de 'kettingrukker' wordt genoemd. "De recherche wil de man zo snel mogelijk oppakken, voordat er ernstige gewonden vallen", meldt de politie.

Al sinds dinsdag worden in de hele regio vrouwen belaagd. De werkwijze is steeds hetzelfde: een man op een scooter rijdt langs een fietsende of wandelende vrouw en trekt de sieraden van haar nek, of probeert dat in elk geval. Alle slachtoffers zijn 65-plus, de meesten zelfs 80-plus. Door het geweld waarmee de man de sieraden pakt, bezeren de vrouwen hun nek en lopen ze blauwe plekken op. Een van de slachtoffers kwam ook ten val.

In alle gevallen spreken de slachtoffers van een man van in de twintig. Hij wordt beschreven met een lichte huidskleur en blond haar. Hij zou een normaal tot gespierd postuur hebben. Opvallend is dat de man steeds in een andere plaats toeslaat. De meldingen komen inmiddels uit Leusden, Bunschoten, Driebergen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Hoevelaken, Huizen, Bussum, Hilversum en vandaag dus De Bilt. De politie wil de man graag snel pakken en roept getuigen op zich te melden. Gevraagd wordt of mensen het wellicht hebben zien gebeuren of mogelijk camerabeelden hebben.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -