UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Coronabonus: duizend euro voor zorgmedewerkers

PROVINCIE UTRECHT - Zorgmedewerkers die in hun werk met de coronacrisis te maken hebben gehad krijgen een bonus van 1000 euro. De Tweede Kamer en het kabinet willen daarmee hun waardering en dankbaarheid laten zien, zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen en verzorgenden in onder meer de verpleeghuizen, ziekenhuizen, GGZ, ambulancezorg en gehandicaptenzorg, en voor mensen die in ondersteunende diensten werken, zoals schoonmakers. Medisch specialisten komen niet in aanmerking.

De bonus was een wens van de Tweede Kamer. Die stemde ook tot drie keer toe over een motie van de SP en de PvdA om een plan te maken voor een structurele loonsverhoging voor zorgmedewerkers, maar dat werd door coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie geblokkeerd.

Een eerste inschatting is dat zo'n 800.000 mensen voor het extraatje in aanmerking komen. Daarmee zou de regeling de overheid eenmalig zo'n 800 miljoen euro kosten. Het bedrag wordt komend najaar netto uitgekeerd. Werkgevers kunnen de bonus waarschijnlijk vanaf 1 oktober voor hun medewerkers aanvragen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -