appartementen." /> appartementen." /> appartementen." /> UStad - Nieuws- en sportoverzicht voor de stad Utrecht

UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Huurders Vechtenstein blijven weg bij gesprek met pandeigenaar

UTRECHT - Boze huurders van bedrijvencentrum Vechtenstein in Utrecht zijn niet ingegaan op een uitnodiging van de verhuurder om in gesprek te gaan over de nabije toekomst van het gebouw en zijn huurders.

De eigenaar van het pand wil het gebouw slopen om plaats te maken voor appartementen. De huurders zijn daar verbolgen over, zij zeggen op korte termijn niet elders terecht te kunnen.

De Utrechtse gemeenteraad besprak de kwestie vandaag in het vragenuur. Wethouder Klaas Verschuure vertelde daar dat gebleken is dat geen van de huurders op het aanbod voor een gesprek is ingegaan. In dat gesprek zou de eigenaar sommige huurders willen aanbieden om langer in het pand te blijven zitten, op basis van een antikraakovereenkomst.

Raadslid Fred Dekkers (GroenLinks) sneerde daarop terug dat hij het niet zo gek vindt dat de huurders niet kwamen opdagen. Die wilden zich namelijk laten vertegenwoordigen door hun huurdersvereniging, maar dat wilde de verhuurder weer niet.

Dekkers wilde weten wat de gemeente voor de huurders kan doen. Die staan in deze moeilijke tijd binnenkort op straat met hun bedrijf. De wethouder gaf aan dat daarvoor het Makelpunt Utrecht bestaat, waar vraag en aanbod van kantoorruimte wordt samengebracht.

Verder dan dat wilde hij niet gaan. Ook gaf hij aan dat hij de verhuurder coulant vindt. Die mag contractueel de huurders er na drie maanden uitzetten, maar hij had ze al een maand extra gegeven.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -